vendredi 1 juillet 2016

Un criquet pou l'apéro !


Ch'est in r'béyant chés gins maquer d'z inséctes din ch'l émission KO LANTA eq Bastien pi Clément is ont yeu l' idée ed monter leu affoaire in s'achuchon.nant . Is ont cminché pér fouére évnir dés criquets d'Thaïlande pasque ch'est dés bétails bourrés d'proteines.
 Conme is n'minqu'té poin d'jinjin* pi d'allant is ont oeuvré su l'criquet pou qu'chés gins is peuch'té l'mier à l'apéro , in l'aboénichant* avoék in.ne coupe d'épices ; granmint d'sintimints* , pi d'colorants , et in ramindo* eune boéte d'imballache rindiminchée* ...adon , i nin falloait poin d'avaintage pour qu'a seuche éne réuchite . Leu chiffe d'affoaire i l'o bondi ed troés chint por chint . Si cha tombe din éne coupe d'énnées os vons tartous maquer dés criquéts à plache dé ch'boin poulet dal diminche . Ed tout sin , os n'srez mie ramalinés* , n'y o d'avaintage ed tchuisses à mier su ch'criquet ...Maginez qu'os mingez un mille-pattes , ben lo os srez repu pou vo smaingne !



*Gingin = Ingéniosité

*Aboénir = Rendre meilleur

*Sintimints = Odeurs

*Ramindo = En plus

*Rindiminchée = rendue plus jolie

*Ramaliner = Ne pas se faire avoir

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire