Blog ahansé pour tous chés matchés , chés aragés d'Picard conme mi , pi ti étou probabe ...Jou qu'on peut s'édviser d'toute in Picard ?! . Asseuré qu'oui , pi j'vo m'atchénir à vos l'démontrer in r'visitant chés z' actualités d'chés quate tchuins dé ch'globe . Os pouvez m'laissier un commintaire in Picard , Ch'ti , Rouchi , Hainaut Belge . Marci d'vo comprintichoére . A vos lire ....Ez 'ZÉF
mercredi 10 août 2016
Roustintin
N'y o gramint du témps d'tout cho , j voéyoais chés Dockers rintrer mon ch'cabartier quand qu'is jokoait't inter 2 batieu.ye . Din chés courts jours i n'étoait mie quéstion d'harlander* , mais os cachoéme un molé d'kaleur edvant d'érpartir trimer .
Pour sintir un molé d' keu.ye din nou breule os avoéme l'habitude ed boére un ROUSTINTIN . Mais quoé qu'a n-n est qu'cho ? "Simplémint" Eune gatte ed chucolat koeud , avuc éne rasade ed Kirsh ....Connut' din tout ch' Nord Pas d'Calais à chu XIX° siéc , ch'est eune boéchon pou chés ovriérs d'forche surtout in hiver mais al o bien falli éte abolie . In -nhui al est wére connu, hormis pététe din ch'bassin Boulon.nés
*Harlander = Trainer au travail
Os voulez ti ch'l érchétte ??
Ed quoé qu'os avez dzoin pour chonq parsonnes :
- Un lite ed lait
- 20 Chintilites ed Kirsh
- 150 granmes ed chucolat à tchuire (pu régalant avoék du chucolat noér)
Erchétte :
Berziller cho't tablette ed chucolat in tchots morcieu.ye
- Elvez ch'lait à témperature din eune castrole :
- Quante ech lait i cminche à funker , incorporer chés morcieux d'chucolat duchétmint , in touillant bien avoék éne tchuillére in bo
- Pou nin définir , ajoutez l'kirsch tout douchétmint in n'décessant poin d'touiller
- Saquez-l-lé dé ch'fu , pi balez toute din dés gattes....Nifflez , pi pourlétchez vous
In.ne saquoé intindu su chés quai.yes vlo éne sécants d'énnées " L'miu , ch'é biaucouw d'Kirsch , pi in ti pauw eud chocolat " (Patoés d'Boulonne )
Inscription à :
Publier les commentaires (Atom)
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire